Erorile din procesul de curatenie

Foarte multe persoane gestioneaza aspectul curateniei de foarte mult timp, insa greselile pe care le fac neintentionat marcheaza deteriorarea in timp a mobilei din casa sau ingreuneaza activitatea de curatenie fara a realiza acest aspect.Pentru a corecta eventuale operatiuni in activitatea de curatenie a gospodinelor,  prezentam mai jos o serie de erori menite prin eliminare, sa imbunatateasca si sa eficientizeze procesul curateniei.

Curatarea ferestrelor atunci cand este soare

Nu sterge geamul atunci cand este soare, deoarece vizibilitatea este redusa si risti sa ai geamuri nesterse corect. Recomandam ca solutie de sters geamuri,  amestecul dintre otet si apa, respectiv  50 ml de otet combinat cu 500 ml apa.

Curatarea cadei cu substante abrazive

A curata cada cu substante abrazive conduce in timp la deteriorarea luciului cadei de baie. Recomandarea noastra este sa va folositi de substante non-abrazive.

Folosirea aspiratorului pentru indepartarea parului de animal

Utilizarea aspiratorului pentru eliminarea parului de la animale nu face decat sa imprastie si mai mult parul. Recomandam folosirea unui mop electrostatic pentru parchet si gresie, iar pentru covor peria.

Curatarea cuptorului cand s-a racit

Recomandam ca la interval de 15-20 minute de la utilizarea cuptorului  sa fie curatat. Un produs de curatare eficient este bicarbonat in amestec cu apa lasat sa actioneze alte 15-20 minute, urmand ca la final sa fie indepartat. In cazul in care decizia este sa-l curatati cand este deja racit, recomandam incalzirea lui in prealabil,  dupa care parcurgem aceeasi pasi.

Pulverizarea spray-ului de curatare praf direct pe mobila

Cele mai multe dintre noi pulverizam spray-ul de curatare praf direct pe mobila. Ineficienta consta in faptul ca se consuma foarte mult produs si ataca mobila devenind cleioasa sau ramanand pete. Recomandarea este sa pulverizati direct pe laveta dupa care sa stergeti praful.

Apasarea prin frecare a suprafetelor

Obisnuim adesea sa fortam aplicarea prin frecare a diferitelor suprafete in speranta ca petele vor disparea. Se stie ca apa minerala ajuta la eliminarea petelor, insa apasarea prin frecare duce la patrunderea si mai mult in tesatura a petelor si poate deteriora tesatura. Recomandam schimbarea produsului sau curatarea lavetei pentru rezultate optime fara a insista prin apasare.